Aktiivista elinkeinopolitiikkaa

Pirkkalan elinkeinostrategia tukee yritysten elinkaaren kaikkia vaiheita kasvun, kannattavuuden, kestävän kehityksen ja työllisyyden näkökulmista sekä ottaa huomioon nykyiset ja tulevat yritystoiminnan tarpeet.

Kunta tarjoaa yrityksille seutukunnan vetovoimaisimman toimintaympäristön. Kulmakiviä ovat sijainti logistisessa solmukohdassa, kansainväliset yhteydet, korkea koulutustaso sekä laadukkaat ja viihtyisät asuinalueet hyvien palvelujen äärellä.

Pirkkala profiloituu yritysmyönteisenä, tulevaisuutta aktiivisesti rakentavana kuntana, joka yhdistää yksittäiset yritykset menestyskeskittymiksi.

Pirkkala_Elinkeino-Bauhaus_1100px

Yritykset

Pirkkalassa  on tällä hetkellä yli 1100 yritystä ja lähes 6200 työpaikkaa.  Tunnusomaista kunnan elinkeinorakenteelle on pienten ja keskisuurten yritysten vahva jalansija ja monipuolinen osaaminen. Kuntaan on keskittynyt muun muassa kone- ja rautakauppaa. Suurimpia työnantajia ovat Pirkkalan kunta, Posti Logistics Oy (200 työntekijää) ja Satakunnan Lennosto, jonka päätukikohta sijaitsee Pirkkalassa.

Pirkkala_Elinkeino-Laatikkolinja_1100px

Yhden luukun periaate

Pirkkalan elinkeinotoimi, tekninen toimi ja kaavoitus toimivat saumattomasti yhdessä. Yhden luukun periaate helpottaa ja nopeuttaa esimerkiksi yritysten sijoittumista alueelle. Keskeisiä toimintatapoja ovat verkostojen rakentaminen sekä yrityskeskittymien muodostaminen kullekin toimialalle. Kunta tekee tiivistä yhteistyötä myös Tampereen kaupunkiseudun kuntien, elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean sekä muiden tahojen kanssa edistääkseen kilpailukykyistä yrittäjyyttä koko seudulla.

Yrityspalvelut

Kysy lisää vapaista yritystonteista ja rakenteilla olevista toimitiloista.

Vapaita toimitiloja

Pirkkalan vapaat toimitilat (Kauppalehti)

Pirkkala_Asko_1100px

Yhteistyökumppanit

Pirkkalan kunta tekee seudullista yhteistyötä Tampereen kaupunkiseudun kuntien ja muiden tahojen kanssa alueen kehittämiseksi. Yhteisenä tavoitteena on edistää seudun kilpailukykyä ja yrityslähtöistä elinkeinopolitiikkaa. Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Tredea, Tampere - All Bright!, Pirkanmaan ELY-keskus ja Pirkkalan Yrittäjät ry.

Pirkkala_Also_1100px